Ahoj, buduci rok planujem na dva tyzdne do Thajska a chcel by som vediet od niekoho kto tam bol v poslednej dobe, co urcite navstivit. Chcel by som stravit par dni na plazi, ale aj pozriet pamiatky, pripadne aj nejake mesta. Urcite nevidim problem v tom navstivit aj viacero ostrovov. Tam by som ale nechcel aby to boli preflaknute miesta, kde clovek zdiela plaz so stovkami dalsich ludi. Mate nejake tipy co urcite nevynechat? Dakujem .

Thajsko

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Máte někdo zkušenost s Tiger Line Ferry? http://www.tigerlinetravel.com/index.php

Našel jsem, že teď mají nějaké promotion a na některých trasách mají 40% off a třeba trasa Lanta - Ko Ngai je za 480 THB. Zajímá mě jestli cena je dobrá a vyplatí se booknout a nebo počkat a řešit až na místě.

Potřebuju ještě Ko Ngai - Phi Phi. Ta se dá online u nich booknout za 1395 THB.

0 Citovat

Ahoj,
chci letět poprvé do Thajska, vybral jsem si druhou polovinu dubna, kdy můžu vybrat dovolenou v práci. Myslíte si, že by tam měl být problém z hlediska počasí? Cca 13 duben až 1 květen.
Spíše asi budeme mít problém s vysokými teplotami, než s dešti, co jsem si našel.
Chceme letět s Emirátama přes Dubaj rovnou na Phuket, kde se chceme tak týden zdržet a pak přes Phi Phi asi na Ko Lantu a přemýšlíme i o Krabí, pak zpět do Phuketu a přes Dubaj zpět do Vídně.
V dubnu by tam nemuselo být ani tolik turistů, protože je lehce po sezóně.
Budu moc rád za Váš názor, zda duben brát či ještě o tom popřemýšlet a co dole určitě stojí za návštěvu. Do Bangkoku se nám nechce protože nemáme moc rády davy lidí a šílený velký města. Chceme to brát spíš tak že chceme poznat nová místa ale i si odpočinout na pláži tak 50 na 50 smiley

Chtěl bych utratit za vše ve dvou tak do 80 tisíc Kč tak to se snad vlezeme..

Díky Mara

0 Citovat

Termín je úplně v pohodě, deště se neboj. Asi bych netrávil týden na Phuketu, ale přesnul se dřív na třeba na tu Lantu. Pokud nechcete trávit veškerej čas jen na ostrovech, tak v této části Thajska je třeba úžasnej národní park Khao Sok. Bangkok je taky zážitek, ale záleží na Tobě. Pokud máš na 2 a půl týdne bez letenek 80k, tak si budeš žít jako král smiley
Jo a jinak možná ti někdo bude tvrdit jak Phi Phi ne, ale pokud si najdeš ubytko někde v klidnější části, třeba na konci Long Beach, tak je tam super a určitě to tam stojí za to smiley

0 Citovat

Vybírám co vidět během jednoho dne v oblasti Krabi. Chceme určitě zařadit Tiger Cave temple, našel jsem spoustu celodenních výletů od místních agentur, které právě zahrnují Tiger Cave Temple, k tomu nějaké horké prameny a Emerald Pool. Z popisu a fotek to vypadá pěkně, tak se chci zeptat jestli to náhodou někdo neabsolvoval nebo nenavštívil ta místa, zda to stojí za to. Nebo raději individuálně vyrazit na Tiger Cave temple a pro zbytek dne volit jiný program?

Ještě jedna otázka ke Krabi. Ve městě by měl být Bílý Chrám (Wat Kaew Korawaram). Našel jsem že je otevřený 10:00 - 17:00, jenže my se do města pravděpodobně dostaneme až večer na noční trh. Chci se zeptat, jestli nevíte, zda je chrám nějak osvětlený. Zda má smysl se jít k němu podívat i večer. Jestli se člověk dostane alespoň k němu, když ne dovnitř.

0 Citovat

Tiger Cave Temple je fakt super,za mě nej v Krabi a okolí.Jen počítej,že výstup nahoru je fakt náročný. Emerald pool je fajn na vykoupani, jen už je to trochu z ruky.Idealne doporučuji půjčit na den skutr a objet si vše sám.
S tím chrámem Ti neporadím.

0 Citovat

Tiger Cave Temple taky doporučuji. Výstup nahoru je dlouhý, zase tak náročné to ale není, spíš mě to štvalo dolů, celou dobu nám chcalo. Jednu odbočku doleva před odbočkou na chrám je taky pěkný vodopád Huay Tho v rámci Národního parku se vstupem 100 THB. Zvládli jsme to z Ao Nangu na skútru.

0 Citovat

Díky za info! No o skůtru jsem zatím přemýšlel jen na Lantě. Nevím jak na v Krabi a okolí, jestli ten provoz tam už není dost hustý a zmatený smiley Navíc vlevo jsem ještě nikde nejezdil..

0 Citovat

Hele já na tom v životě neseděl a zvládl jsem to a ještě na mokru smiley Je fakt, že jsem se rozjezdil na tý Lantě, tam je to samozřejmě super. Ale i po Krabi se to dá, chce to trochu zdravý drzosti, nejezdit moc pomalu a držet se vlevo.

0 Citovat

Dotaz na dopravu Bkk - Ko Chang.

Nabízí se taxi, minivan, bus (letadlo ne).
Taxi i minivan nabízí výhodu door to door, bus lepší cenu.

Kdy řešit dopravu?
Bookovat nějak moc předem, nebo stačí během prvních dvou dnů v BKK přes mobil, případně se poptat na Khaosan?

Jak je to se zaplněním minivanu?
Nejlepší cena je při plném vozidle. Je možné se někde dopídit (web, fb) informací, že třeba skupina hledá druhou skupinu na zaplnění vanu?

Dá se přežít bus? smiley
Cenově vychází nejlíp, jen je třeba prý pohlídat, aby dovezl co nejblíž k ferry, at nejsou zbytečné náklady a časové ztráty třeba při cestě z Tratu.

0 Citovat

Tak zjevně jsem to špatně pochopil, minibus lze objednat i samostatné sedadlo, já to právě chápal, že to jde jen jako celé auto smiley

0 Citovat

Poradíte program na Krabi? Přiletíme na letiště KBV 15.3. a 19.3. pozdě v noci máme let zpátky do Evropy. Prozatím mám na celou dobu (4 noci )rezervované ubytování na Klong Muang Beach, předpokládám že si na celou dobu půjčíme skútr a samozřejmě někde vyrazíme lodí (myslel jsem 1 den phi-phi a okolní ostrovy, jeden den Railay Beach).
V rozumné vzdálenosti (na skútru) by měla snad být nějaká výrobna kaučuku a sloní farma, nějak jsem ale nedohledal přesná místa... Poradíte?

0 Citovat

Phi phi a Railay je dobrej plán, půjčení skůtru taky. Jak už tady bylo asi 5 příspěvků zpět, super Tiger Cave Temple a pokud budete mít čas, tak i trochu vzdálenější Emmerald Pool. Jinak se sloní farmou ani výrobou kaučuku Ti neporadím, nicméně ty sloní farmy jsou v naprostě většině případů divadlo pro turisty, to si můžeš zajít do zoo. Radši vyražte do přírody, až někdy budete na severu Thajska, kde na slony narazíte třeba při práci v lese. Nebo když už teda, tak třeba v Ayutthaya, kde kolem Tebe budou chodit mraky slonů pár metrů daleko.

0 Citovat

Díky za tip.
Před Krabi budeme tři celé dny v Bangkoku (+ jeden den cestou na Zéland) a právě jsem uvažoval, jestli se na Ayutthaya vypravit. Z obrázků to vypadá podobně jako Angkor a tam jsme byli loni... (kdybych byl v BKK týden, jedu tam určitě ale ty pouhé 3 dny chci využít nějak efektivně...).
Nemáš tip na ubytko na Krabi? Něco cenově dostupného, ideálně bungalovy ze kterých by to bylo pár kroků do moře - nejsem koupací typ, nechce se mi "cestovat s věcma na pláž..." ale třeba bych si chtěl po ránu zajít zaplavat, v plavkách pak zpátky až do pokoje (to na hotelech moc nejde...)

0 Citovat

Ta Ayutthaya upřímně není žádný zázrak, pokud už jsi nějaký památky z khmérského období viděl a po Angkoru tím spíš, psal jsem to kvůli těm slonům, je tam přímo v uprostřed města nějaký to centrum, mělo by se to jmenovat Elephant Stay.
My jsme bydleli přímo v Krabi v JP Mansion - takovej levnej hotel/hostel, ale dost relax atmosféra a zařídli nám za dobré ceny lístky na ostrovy, ale je to fakt basic. Jinak potom 2x v Ao Nang ve Small Hotel Krabi a tam se nám moc líbilo, akorát cenově je to zase spíš na druhé straně spektra. Na střeše bazén a pláž přes cestu, ale přímo v Ao Nang nejsou pláže nic moc.

0 Citovat

Nějaké doporučení co se týče thajské simkarty? Díval jsem se, že mají 3 operátory a každý víceméně nabízí nějakou simku pro turisty. Jde mi hlavně o data a dobré pokrytí na ostrovech. Turist sim od TrueMove nevypadá špatně, 300 THB - 1,5GB dat, ale je to jen na týden. Další týden za 150 THB. Stačí mi něco na 14 dní. Na druhou stranu wifi je podle mě taky skoro všude, takže uvidím jestli to vůbec budu řešit. Ve státech jsem loni taky plánoval koupit simku a nakonec jsme si úplně v pohodě poradili i bez ní.

A máte někdo tip na jídlo co vyzkoušet? Osobně znám akorát profláknuté Pad Thai. Samozřejmě jsem si našel několik článků typu top 10 Thai food a podobné, ale není nad osobní zkušenosti smiley

0 Citovat

hehe dobre pokryti v Thajsku smiley

My meli v r. 2013 simku od TrueMove, a relativne funkcni data jsme zaznamenali snad jen v bkk a vetsich mestech. Na ostrovech je to takove, ze obcas se chytnes a v google mapach neco i zjistis, spolehat se na to moc neda. Na nejaky vetsi serfovani to fakt neni, to je o nervy. Pri posledni navsteve jsme to neresili, ani nebylo treba.

0 Citovat

V listopadu jsem se vrátil.mel jsem 4g telefon a SIMku od AIS. Kupovanou hned na letišti. Signál jsem měl všude včetně modré trasy bangkokského metra, džungle za Chiang Mai (ačkoliv bych to spíš nazval lesoparkem) i cesty trajektem mezi Krabi a Phuketem.

0 Citovat

Taky nechápu, k čemu pořád někdo shání a řeší nějakou místní simku... všude, kde jsme byli v Thajsku ubytování (Bangkok, ostrovy, nejlevnější ubytka), bylo wi-fi bez problémů, našli jsme si, co jsme potřebovali, a mimo ubytko jsme si na internet ani nevzpomněli. Musíte pořád surfovat??
Toncku, pokud jde o jídlo, nejlépe vyzkoušet podle sebe. Některé úžasné pamlsky, bez jejichž ochutnání prý nelze opustit Thajsko, bych si s radostí odpustil... namátkou tolik vychvalovaná kokosová zmrzlina - naprostý průměr, u nás jsou zmrzliny lepší, navíc pak půl hodiny chodíš s kokosem v ruce a řešíš, kam ho vyhodit smiley, to už spíš "smažená" zmrzlina, ale každý má jiné chutě.

0 Citovat

Měl jsem specifické potřeby:
- komunikace s místními, které znám,
- mapy a doprava,
- načítání informací o rezervacích z booking.com,
- checkiny letenek,
- počasí,
- aktuální zprávy o omezeních vyplývající ze státního smutku.

0 Citovat

Rozhodně se lokalní sim s daty vyplatí, právě především kvůli mapám a nemusíš pořád jako ocas hledat wifi. My pokaždý kupujeme dtac a naprostá spokojenost. Neomezený data za 600 THB na 15 dní nebo kolik to je + nějakej malej kredit co jsme měli naposled loni.

0 Citovat

Jídlo:
Kuře na kešu (Stir fried chicken caschew nuts) ideálně někde na severu ne BKK
U moře - ústřice, krab na kari, krevety s rybí omáčkou - vypadají syrově smiley
Papaya salad ideálně jako příloha ke grilovanému stehýnku (asi taky spíš jih)
V BKK u khao san sem si dával Suki
Ovoce (mango!; mangosteen; durian; litchi, ale na to je ještě brzy)

V podstatě všechno co neobsahuje kuřecí pařátky a fishball smiley no ať to není to restauračka pro turisty, trip advisor není známka kvality, ale varování smiley

5 Citovat

Taky doporučuji DTAC. Pokrytí všude a to včetně cest trajektem. Od 2013 tam bude ten skok veliký díky 4G.

0 Citovat

Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi nejenom v tomto vlákně poradili co se týče Thajska. Včera jsme se vrátili a musím říct, že jsme byli moc mile překvapeni a dovču jsme si páradně užili. Thajsko se nám zalíbilo a určitě bych se tam chtěl ještě vrátit. Nakonec jsme stihli 90% věcí co jsme si naplánovali, takže super. Vše klaplo, počasí taky vyšlo smiley

0 Citovat

Jo jo, pokud se člověk nenechá jen přivézt a odvézt do provařených lokalit, ale dokáže si něco naplánovat a objet individuálně, tak je Thajsko úžasná záležitost a taky jsme si ho zamilovali. Vždycky rostu z řečí těch chytráků, co tvrdí, jak je Thajsko jen destinace plná turistů a už to není ta "pravá" JV Asie. Thajsko je veliká země a stačí vytáhnout paty mimo lokality popsané v Lonely Planet jako top a i ve větších městech bokem turistických lokalit je běloch středem pozornosti, protože se s ním místní moc často nesetkají smiley

0 Citovat

No co se týče turistů, tak mi stačila procházka středem Phi Phi, když jsme přijížděli/odjížděli nebo když jsem tudy šli na viewpoint. Masakr, tam bych nechtěl být ani minutu. Ještě že jsme byli na long beach - tam byla pohoda. Na druhou stranu mladí angličani si to pochvalovali a na trajektu nadšeně popisovali, jak se tam těší a že už tam jedou během svého pobytu po druhé, protože tam je jedna party vedle druhé a moc střízlivých lidí tam není. V podobném duchu se vyjadřovali i další jedinci, které jsem potkal v minivanu na Krabi. Je vidět, že si každý najde to svoje smiley

0